met de
vertederende
tekeningen
van els leclercq

WERKWIJZE GEBOORTEKAARTJES

 

COLLECTIES

De ligatura geboortecollectie omvat verschillende collecties en tal van mogelijkheden om het geboortekaartje voor jouw kleine wonder zo persoonlijk mogelijk te maken. Hierbij een kort overzicht:
 
• Collectie TEDER: Handgemaakte, vertederende tekeningen in aquarel. Deze collectie is samen met TRENDY en TUTTIFRUTTI de goedkoopste collectie omdat deze tekeningen meermaals gebruikt worden voor verschillende kaartjes. Er is bij deze collectie ook steeds een originele aquareltekening en die kan er als supplement bijgekocht worden. “TEDER” is de grootste collectie.
= prijscategorie 1
 
• Collectie TRENDY: Digitale tekeningen met een vrolijk kleurenpallet en dezelfde schattige toets als de TEDER-collectie. De originele tekeningen zijn niet te koop want digitaal, maar kunnen wel op canvas gedrukt worden. Deze tekeningen worden meermaals hergebruikt.
= prijscategorie 1
 
• Collectie TUTTIFRUTTI: Een frivole collectie boordevol olijke figuurtjes voor kaartjes met een leuke knipoog. In deze collectie zitten zowel handgemaakte als digitale tekeningen. Ook deze collectie wordt meermaals gebruikt. De tekeningen in aquarel of digitale tekeningen op canvas zijn apart te verkrijgen.
= prijscategorie 1
 
• Collectie TEDER+ (en eventueel TRENDY+ en TUTTIFRUTTI+): Dit is een variante op een tekening uit de vaste collectie. Wil je een jongen ipv een meisje of omgekeerd? Of liever andere kleurtjes, kleertjes, een andere muts,... ? Dat kan bij de meeste tekeningen. Er wordt dan een nieuwe tekening gecreëerd gebaseerd op de oorspronkelijke. Deze tekening/ontwerp kan meermaals gebruikt worden doordat ze opgenomen wordt in de respectievelijk collectie, maar de originele aquareltekening of canvas die krijg jij er gratis bij!   
= prijscategorie 2
 
• Collectie NAAR WENS: Een handgemaakte aquareltekening EXCLUSIEF voor jouw baby! De tekening precies zoals jij het wil in het thema dat jij wil. Je kiest het tafereel, de kleuren, het formaat, enz enz…. Het enige wat je niet hoeft te doen is ze zelf tekenen! De prijs ligt uiteraard een stuk hoger maar jij hebt bovendien de absolute zekerheid dat het ontwerp nooit meer hergebruikt wordt.
= prijscategorie 3

 

BESTELLEN

 1. Plaats je bestelling/offerteaanvraag via het contactformulier, of maak een afspraak om de kaartjes hier te komen bespreken. Els haar atelier is gelegen te 2880 Bornem, deelgemeente Mariekerke. Afspraken kunnen zowel in de week als in het weekend. (voorkeur: zaterdagnamiddag)
   

 2. Per kerende mail ontvang je de bestelbon met de volledige berekening van de kosten. Indien je akkoord bent, mag deze betaald worden op rekening KBC IBAN BE17 4177 0906 5121 (BIC KREDBEBB)
  Van zodra we de overschijving ontvangen hebben is de bestelling definitief en start Els met tekenen en ontwerpen. Je ontvangt daarna ook een "voldaan"-factuur.
   

 3. Kies het formaat van je kaartje uit de aangeboden formaten (allen binnen een normaal posttarief!!!) en stuur je definitieve teksten via het contactformulier door.
   

 4. Wie een kaartje volledig “naar wens” koos, ontvangt eerst een foto van de ruwe schets. Hierop kunnen indien gewenst wijzigingen gevraagd worden. Eenmaal de aquareltekening klaar is kunnen geen veranderingen of kleurwissels meer gebeuren. Alle tekeningen worden professioneel gefotografeerd en drukklaar gemaakt. De aquarel wordt met zorg bewaard tot op de geboortedag.
   

 5. Je ontvangt per e-mail een pdf van de layout. Hierop kunnen indien nodig nog aanpassingen gevraagd worden. Twee correctierondes zijn inbegrepen in de prijs.
   

 6. Wanneer het ontwerp en de layout goedgekeurd is, worden de open bestanden aan de drukkerij aangeleverd. Zo ligt alles ruim op tijd klaar bij de drukkerij. We streven naar 2 maand voor de uitgerekende datum. Ik wens het je niet toe maar baby’s willen wel eens vroeger de wereld ontdekken...!
   

 7. Je ontvangt de nodige info zodat je op de geboortedag rechtstreeks contact kan opnemen met de drukkerij! Dit om een snelle levering te garanderen.  De drukkerij is open tijdens de kantooruren en dat vanaf 8u. Geboortes in het weekend worden op maandagvoormiddag gedrukt. Maar vergeet niet om ons te contacteren, wij blijven beschikbaar, ook buiten deze uren.
   

 8. Je geeft het ordernummer en de laatste gegevens door aan de drukker en ontvangt per e-mail nog een laatste pdf waarop je je 'goed voor druk' dient te geven. Zodra we je "goed-voor-druk" gekregen hebben gaat alles op de pers. Ligatura kaartjes worden dus nooit op voorhand gedrukt.
   

 9. Betreft afhaling of verzending van de kaartjes wordt op dat moment (her)bekeken, rekeninghoudend met de kantooruren van de drukkerij, het geboortemoment, de openingsuren van de post, de 24-uurs verzending van Taxipost,... De kaartjes kunnen afgehaald of verstuurd worden. Noteer bij je bestelling welke optie je kiest! Wij raden je aan een familielid te sturen voor afhaling, dit is nog steeds de snelste optie en kan 7/7.

 
 

Deze geboortecollectie groeit nog steeds. Druppelsgewijs worden er nieuwe kaartjes geboren. Volg en 'vind ons leuk' op de facebookpagina  

https://www.facebook.com/Ligatura.Geboortecollectie?ref=hl
 
 

© Ligatura. Alle ontwerpen, illustraties en tekstontwerpen zijn eigendom van Ligatura en mogen in geen geval overgenomen worden. Ligatura heeft recht op een copyrightvermelding op de achterzijde van het kaartje. (op de voorzijde indien het kaartje enkelzijdig bedrukt wordt)

 

BEKIJK HIER

THE MAKING OF...

making of ligatura
making of ligatura
making of ligatura
making of ligatura
making of ligatura
making of ligatura
making of ligatura
making of ligatura
making of ligatura
making of ligatura
making of ligatura
making of ligatura
   © Copyright 2015 Ligatura - Alle rechten voorbehouden. Ontwerp: Els Leclercq - Website door Jemasoft